OTEVŘENÝ DOPIS ZASTUPITELE KOPECKÉHO STAROSTOVI Š.MORAVČÍKOVI K PROGRAMU 27. ZASEDÁNÍ

Pane starosto Moravčíku,

dne 19.2.2018 jsem Vás upozornil, že program na 27. zasedání zastupitelstva obce stanovený na 27.2. 2018 vykazuje hrubá obsahová i formální odklonění od standardního programu.

Současně jsem Vás upozornil na skutečnost, že namísto toho, abyste do programu uvedl body požadované zastupitelem Opoleckým a mnou ve srozumitelné podobě tak, jak byly zveřejněny na webu Čisté Trnové, Vy jste zvolil pro nezasvěceného formulace v poněkud dadaistickém stylu – okopírováním interního textu naší „zastupitelské e-mailové komunikace“ k 27. zasedání.

Do textu se tak dostaly i další zbytečné, balastní věty a sousloví určené výhradně k osvětlení navrhovaných bodů uvnitř porady zastupitelstva. Tím se text programu pro občany stal zcela nesrozumitelný, chaotický a vyvolávající jisté pochyby o tom, zda je opravdu míněn vážně… Odkazy na čísla a fakta, poznámky a dovysvětlování vytržené z kontextu nemohou být nezasvěceným mimo zastupitelstvo srozumitelná, přivádí občany třeba i k nesprávnému chápání obsahu textu a v neposlední řadě to může vyvolat nechuť občanů Trnové se účastnit zasedání zastupitelstva…

Navíc, uvádění konkrétních jmen navrhovatelů jednotlivých bodů je postup, vyvolávající spíše dojem, že autor programu se chtěl od některých bodů jednání osobně distancovat a to z mnoha možných důvodů, kupříkladu ve snaze se neprezentovat v bodech, jež nemusí být každému zcela milé, coby osoba souhlasící s nimi. Je s podivem, že u ostatních programových bodů jste pane starosto již autorství jmenovitě neuváděl.

Nutno dodat, že většina námi navrhovaných bodů je z kategorie „historických“, o nichž hovoříme na zastupitelstvu někdy i několik let, jiné nebyly řešeny jen a jen z důvodů Vaší neakceschopnosti splnit usnesení po dobu několika měsíců – což je možné dohledat v zápisech z jednání zastupitelstva v poslední době. Další body (hned dvanáct)  jste smetl ze stolu na 22.zasedání 29. 8. 2017, kdy Vám bylo sděleno Ministerstvem vnitra, že jste svévolně svým jednáním porušil Zákon o obcích. Naše snaha zařadit tyto body na jednání zastupitelstva byla vedena snahou naplnit volební program SNK „Čistá Trnová – Žijme lépe!“, k čemuž jsme se občanům zavázali. Především však sledujeme zlepšení života v naší obci, čehož se dá dosáhnout iniciativou zastupitelů. Cestou prudkého navýšení platu starosty obce, jak k tomu došlo na posledním zasedání, se život v Trnové neposune ani o píď k lepšímu…

Pane starosto Moravčíku, měl jste čas změnit program schůze dle textu, který jsem Vám zaslal a který je, mimo to, uveden již několik dní (od 19/2/2018) v příslušném článku na webu Čisté Trnové (http://www.trnovane.bluefile.cz/?p=1105). Vzhledem k tomu, že jste tak neučinil, oznamuji Vám, že se 27. zasedání zastupitelstva nemohu zúčastnit, neboť Vámi vyvěšený program zasedání podle mého soudu nesplňuje elementární normy, je nesourodý, nesrozumitelný, zavádějící, nestandardně formulovaný a uvádí čtenáře ve zmatečné chápání jeho obsahu, odklání se od obvyklých norem personifikací bodů jednání atd. Takový program bych při hlasování nemohl schválit. Vzhledem k tomu, že máte v zastupitelstvu obce Trnová při hlasování majoritní postavení 4:3, které dosti často zneužíváte k přehlasování některých Vám nepříjemných návrhů, bylo by moje odmítnutí programu přímo na zasedání z kategorie úsměvných frašek. Svojí nepřítomností tak alespoň mohu deklarovat svůj nesouhlas s Vaší prací a zejména praktikami, které v práci zastupitelstva uplatňujete a které v žádném případě neslouží ku prospěchu obce Trnová a jejich občanů.

V Zápisu ze zasedání prosím k rubrice docházky uvést:

A. Kopeckij nepřítomen pro nesrozumitelnost a zmatečnost programu a jeho nestandardní koncepci, což dle jeho přesvědčení negarantovalo, že projednávání jednotlivých bodů proběhne po obsahové i formální stránce tak jak má.

Alexandr  Kopeckij,

zastupitel a předseda kontrolního výboru

Facebooktwitter